Het Grote Orkest

Het grote orkest bestaat uit ongeveer 30 muzikanten, verdeeld over slagwerk, koperen en houten blaasinstrumenten. Het orkest geeft ongeveer vijf uitvoeringen per jaar, voornamelijk in Voorschoten. Vaste onderdelen in de agenda zijn het jaarconcert in het voorjaar, een kerst- of nieuwjaarsconcert in de winter en enkele kleinere buitenconcerten in de zomer. De muziekkeuze varieert van licht klassiek tot populair.

Het grote orkest staat onder leiding van dirigent Ivo van Gennip.

Repetitie grote orkest: elke vrijdag van 20:00 – 22:00 (zie agenda voor data en vakanties)

Opstaporkest

Als je lid bent geworden van Harmonie Voorschoten begin je met de lessen op het gekozen instrument. Omdat in je eentje oefenen niet zo leuk is, heeft de harmonie het opstaporkest opgericht. In dit orkest mag je na enkele maanden les al meespelen. Een heleboel noten kun je dan nog niet spelen, maar dat is helemaal niet erg! Met de noten die je wel kan spelen kun je prima een partij meeblazen in het orkest. En minstens zo belangrijk in een vereniging: je leert al wat collega muzikanten kennen. De dirigent probeert iedereen te leren samenspelen en legt uit wat de zwaaiende bewegingen van de dirigent nu eigenlijk betekenen, zodat de overstap naar het ensemble of het grote orkest makkelijker wordt. Speel ik niet te hard of te zacht, speel ik wel in het goede tempo, speel ik wel de goede noten en het juiste ritme daarbij? Dat zijn allemaal vragen die je tegenkomt bij het samenspelen en waar je thuis niet bij stil hebt gestaan.

Het opstaporkest heeft net als het grote orkest een harmoniebezetting. Af en toe doet het mee met concerten van het grote orkest, zoals met het nieuwjaarsconcert van 2023.

Het opstaporkest staat onder leiding van dirigent Ivo van Gennip.

Repetitie opstaporkest: om de week op vrijdag van 19:00 – 19:45 (zie agenda voor data en vakanties)

Ensemble

Het ensemble speelt muziek die qua moeilijkheid tussen het grote orkest en het opstaporkest in ligt. Het is in de plaats gekomen van het leerlingenorkest, dat vanwege te weinig leerlingen voorlopig is gestopt. Het ensemble verzorgt jaarlijks enkele kleinere optredens,  b.v. in verzorgingstehuizen, en bestaat uit gevorderde leerlingen en enkele muzikanten uit het grote orkest. Het heeft net als het grote orkest een harmoniebezetting. Het repertoire bestaat voornamelijk uit populaire muziek.

Het ensemble staat onder leiding van dirigent Ivo van Gennip.

Repetitie ensemble: om de week op vrijdag van 19:00 – 19:45 (zie agenda voor data en vakanties)